-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření0 min
-
Porce4
-
Celkový čas20 min
Tatarský biftek neboli tatarák je oblíbeným pokrmem, který se těší velké oblibě mezi milovníky masa po celém světě. Namíchejte si svůj tatarský biftek doma.
Tatarský biftek aneb jak namíchat tatarák je jednoduchý recept, který když dodržíte a použijete kvalitní čerstvé maso, zaručeně si pochutnáte. Tatarák se připravuje z jemně mletého masa, které se dochutí kořením, nakládanými okurkami, cibulí a dalšími ingrediencemi. Tatarák se podává syrový a nejčastěji se servíruje s opečeným chlebem v podobě topinek. Existuje také lososový tatarák.
Suroviny na tatarský biftek
- 400 g kvalitního mletého masa (např. hovězí nebo telecí)
- 1 šalotka
- 3-4 nakládané okurky
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžička hořčice
- 1 lžíce kaparů
- 1 lžička worcestrové omáčky
- Sůl, čerstvě mletý černý pepř
- čerstvé bylinky (např. petržel, koriandr, pažitka)
- topinky: chleba, olej, česnek
TIP: Do tataráku můžete na 1 porci přidat 1 žloutek.
Jak namíchat tatarák?
- V míse smíchejte mleté maso s jemně nakrájenou cibulí, okurkami a kapary. Dále přidejte hořčicí, worcesterovou omáčkou a kečup.
- Dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem dle chuti. Přidáme také čerstvé bylinky podle preference, jako je petržel, koriandr nebo pažitka, které dodají pokrmu svěží chuť.
- Směs důkladně promíchejte a nechte ji odpočinout v lednici minimálně 30 minut, aby se chutě promísily.
- Poté směs tvarujte do tvaru placiček nebo jiných tvarů podle preference, doporučuji doprostřed udělat důlek a do něj dát žloutek.
- Hotový tatarák můžete ještě ozdobit čerstvými bylinkami a okurkou a ihned podávat. Podávejte se smaženými topinkami s rozetřeným česnekem.
Chutnal vám hovězí tatarský biftek? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Tatarský biftek (tatarák)
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews